Wat maakt wonen in Leiden leuk

Met ruim 123.000 inwoners is Leiden een van de meest dichtbevolkte steden van Nederland. Door de prachtige cultuur, oude grachtjes en mooie huizen in Leiden een stad voor zowel jong als oud. Het is niet alleen een stad voor studenten, maar door mooie buitenwijken met veel groen is het ook een prachtige stad voor jonge gezinnen of ouderen om te gaan wonen. Maar wat maakt Leiden nou zo’n leuke stad om te wonen? Hieronder vind je meer informatie over deze prachtige stad met een rijke geschiedenis: Leiden. 

Het centrum en de omgeving van Leiden

Een van de meest kenmerkende dingen aan Leiden is het prachtige historische centrum met de oude grachtjes waar je ’s avonds heerlijk kunt wandelen. Het centrum van Leiden is niet alleen mooi door de oude panden, maar is daarnaast ook erg praktisch aangezien je er een hoop winkels kunt vinden. Hiernaast vind je er ook mooie boetiekjes, een bioscoop en een groot aantal restaurants en cafeetjes, waardoor je hele dagen heerlijk rond kunt slenteren door de stad. 

Naast dit prachtige centrum, heeft de stad ook mooie natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In het centrum van de stad vind je meerdere parken, maar als je even buiten de stad wilt zijn kun je daar ook mooie natuurparken vinden en uiteraard het strand.

De bereikbaarheid van Leiden

Leiden is een stad die enorm praktisch gelegen is in de randstad. Met de trein ben je binnen enkele minuten in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en tussen deze steden zijn ook uitstekende verbindingen. Met het openbaar vervoer is de stad dus prima te bereiken, maar ook met de auto kun je vanuit Leiden overal snel naar toe via de A4 en de A44.

Sfeer in de stad

De stad is een enorm sfeervolle stad door de prachtige grachtjes en de mooie straten die je hier vindt. Je vindt in de stad kleine steegjes met onafhankelijke boetiekjes, maar ook prachtige grotere pleinen om heerlijk wat te drinken. Leiden is daarnaast de oudste studentenstad van Nederland, wat het een enorm levendige stad maakt waar bijna altijd wel iets te doen is qua activiteiten en feestdagen, zoals het Leids Ontzet. 

Wonen in Leiden: een nieuwbouwproject

Als je overtuigd bent dat Leiden de stad is voor jou om in te gaan wonen, maar je geen koopwoning hebt gevonden die voldoet aan je wensen, dan is het een idee om te gaan kijken naar een nieuwbouwproject. In Leiden en verschillende plaatsen in de omgeving, zijn prachtige projecten te vinden in verschillende prijscategorieën die perfect kunnen aansluiten op jouw wensen. Bekijk de website van NieuwWonenLeiden.nlvoor bijvoorbeeld actuele projecten en meer informatie over het bouwen van een nieuwbouwwoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *