Voordelen van rijles vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 kunnen jongeren al beginnen met theorie als ze zestien zijn en vanaf zestien en een half jaar, mogen zij dan ook rijles nemen. Deze regeling heet ook wel 2todrive genoemd. Het viel de overheid op dat jonge bestuurders vaak betrokken waren bij auto-ongevallen. De 2todrive-regeling moest ervoor zorgen dat jonge bestuurders meer ervaring zouden hebben, als zij begonnen met zelfstandig rijden. Wat zijn precies de voordelen van 2todrive?

Vroeg beginnen met rijden is leuk

Het is natuurlijk superleuk om auto te rijden! Met 2todrive kun je vanaf je zestiende beginnen met rijles, vanaf je zeventiende verjaardag mag je afrijden en vanaf je achttiende mag je zelfstandig de weg op in een auto. Als je tussen je zeventiende en achttiende verjaardag afrijdt, zul je tijdens dat je nog zeventien bent begeleid worden door je ouders, grootouders, ooms, tantes, oudere broers of zussen. Begeleiders moeten minstens 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar een rijbewijs hebben. 17-jarigen kunnen één à vijf coaches kiezen of de coaches stellen dit zelf voor. Vervolgens mag je op je achttiende verjaardag meteen zelfstandig de weg op!

Meer ervaring, meer zelfvertrouwen, meer veiligheid

Door een 2todrive-traject te doorlopen, krijg je op jonge leeftijd de kans om ervaring op te doen met autorijden. Doordat je na het behalen van je rijbewijs op je zeventiende wordt begeleid door familie of kennissen, win je mogelijk ook meer zelfvertrouwen. Als er nog iemand naast je zit die je tips geeft, geeft dat natuurlijk een fijn gevoel. Je staat er dan niet helemaal alleen voor.

Bovendien geldt over het algemeen: hoe meer ervaring, hoe veiliger je rijstijl. Als je achttien jaar bent en al een tijdje rijdt, zul je waarschijnlijk veiliger rijden dan mensen met minder ervaring op die leeftijd. Door 2todrive zullen dus veel ongelukken worden voorkomen.

Wil je beginnen met rijles en zoek je een autorijschool in Den Haag? Kijk dan eens op de site van Rijschool Flyover met al ruim 25 jaar ervaring en een hoog slagingspercentage. En dat wil je, want afrijden is duur.

Rij veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *