Jaarrekening niet verplicht voor zzp’er. Bespaar op uw boekhouder.

ZZP’er bespaar op uw kosten en ga niet meer akkoord dat uw accountant/boekhouder een jaarrekening opstelt, zonder dat u erom vraagt. Zo’n jaarrekening kost u snel een paar honderd euro en staat voor de zzp’er vaak vol met onbegrijpelijke taal en kengetallen, weet zzp boekhouder.

Als u naar de bank moet voor een financiering of voor de aanvraag van een hypotheek is een jaarrekening soms nog wel wenselijk, maar dan kunt u er nadrukkelijk om verzoeken.

Jaarrekening niet nodig voor zzp’ er

In een grijs verleden was een jaarrekening wel normaal voor een zzp’ er, maar anno 2018 volstaat allang een balans- en winst-en verliesrekening die uit uw boekhoudprogramma komt. De jaarrekening is uiteraard nog wel verplicht voor MKB-bedrijven met minder dan tien werknemers en een omzet van minder dan 1 miljoen euro. Die worden niet langer verplicht om een jaarrekening op te stellen.

Heeft u wel een jaarrekening nodig voor de financiering van een eigen woning dan kunnen wij u helpen. De kosten zitten niet in ons maandelijks pakket. Klik hiervoor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *