Denkt u ook aan een oorlelcorrectie? Dit is hoe het in zijn werk gaat!

De oorlelcorrectie is een veel voorkomende, maar niet altijd besproken, chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om grote, hangende oorlellen te corrigeren die veel patiënten onaantrekkelijk vinden. Dit kan een erfelijke aandoening zijn, maar in sommige gevallen kunnen hangende oorlellen ook worden veroorzaakt door veroudering of andere factoren die zich hebben afgespeelt in het leven.

De grootste oorzaak van de hangende oorlel

Bij veel mannen en vrouwen worden de oorlellen niet echt opgemerkt, tenzij ze graag oorbellen dragen die de aandacht naar hun oren trekken. Deze oorbellen kunnen aan kleding blijven haken, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren wat ervoor kan zorgen dat de oorlellen scheuren. Hiernaast kan het gewicht van zwaardere oorbellen ervoor zorgen dat de oorlel uitrekt en lager gaat hangen. Naarmate we ouder worden, worden deze hangende oorlellen, evenals oorlel scheuren en andere mankementen, zichtbaarder en voor sommige patiënten zelfs een esthetisch hinder.

De gebruikte operatietechnieken

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt voor het corrigeren van de oorlellen, maar de twee meest gebruikte technieken zijn de wig reductiemethode en de methode voor het verkleinen van de perifere marge.

De wigreductiemethode wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en geneest met minimale littekens. De procedure begint met het markeren van de oorlel in een geometrische vorm en wordt vervolgens geïnjecteerd met lokale anesthesie. Het overtollige weefsel zal worden verwijderd .

De methode voor het verkleinen van de perifere marge omvat het uitlijnen van de onderkant van de oorlel tot de nieuwe gewenste lengte en vervolgens het volledig afsnijden van de ongewenste, overtollige hoeveelheid. Deze procedure bevat ook een lokale anesthesie wat wordt gebruikt om de oorlel te verdoven. Deze keuze ligt volledig bij uzelf. Wilt u meer weten over onze praktijk, de behandelingen en meer artikelen lezen over de werkwijze van, bijvoorbeeld, onze botox behandelingen? Klik dan door naar onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *