Bouwkundige keuring Den Haag: Weet wat je koopt

Wil je een bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren? Dan moet je weten waar de professional op gaat letten. Er zijn namelijk een aantal zaken die niet overgeslagen worden. Daarbij zijn er ook veel voordelen aan te behalen. Voordat je kunt genieten van alle voordelen moet je een afspraak maken met een professioneel bedrijf die de keuring uit gaat voeren. Zo kun je onder andere gaan kijken naar Schippers Bouwconsult. Maar waar moet je allemaal aan denken en hoe kun je ervoor zorgen dat de keuring voordelen op gaat leveren? Lees snel verder.

De bouwkundige keuring Den Haag tegen onverwachte kosten

Een bouwkundige keuring Den Haag kan zowel door de koper als de verkoper aangevraagd worden. In de meeste gevallen stelt de koper het als ontbindende voorwaarde bij de aankoop van een woning. De verkoper moet daarom de keuring uit laten voeren en de bevindingen zullen dan bepalend zijn of de koop doorgaat. De verborgen gebreken staan namelijk op papier, waardoor de onverwachte kostenposten ook vermeden kunnen worden. Het kan immers zijn dat dit niet meer binnen het budget gaat passen en je daardoor de koop niet door kunt laten gaan voor jouw droomhuis.

Een rapport met verschillende werkzaamheden opgesteld

Als de bouwkundige keuring Den Haag uitgevoerd wordt, heb je een duidelijk rapport in handen. Dit rapport maakt een onderscheid tussen verschillende kostenposten. Zo zie je welke werkzaamheden er op een korte termijn uitgevoerd moeten worden om het huis veilig bewoonbaar te maken. Ook heb je werkzaamheden die op de langere termijn uitgevoerd moeten worden om een hogere kostenpost te vermijden. Daarnaast heb je werkzaamheden die vooral voor woningverbetering zijn. Deze hoef je niet uit te voeren, maar kunnen jouw huis wel aangenamer maken als je hiervoor open staat.

Alle kosten worden op papier gezet

Je hebt echter niet alleen alle werkzaamheden duidelijk op papier staan bij de bouwkundige keuring Den Haag. De gemiddelde kosten van de reparaties staan namelijk ook in het rapport vermeld. Hierdoor weet je precies wat je kwijt gaat zijn voor de woning en de verbouwingen die uitgevoerd moeten worden. Je kunt deze kosten gebruiken om te onderhandelen over de prijs waarvoor jij de woning wilt kopen, maar ook melden dat de koop niet door kan gaan. Als de kosten te hoog zijn, kun je immers niet altijd extra budget vrijmaken voor de verbouwing.

Het belang van de keuring

Het is dus belangrijk om een bouwkundige keuring Den Haag uit te laten voeren. Voor de verkoper kan het ook meer duidelijkheid scheppen. De verkoper heeft namelijk een wettelijke meldplicht, waardoor verborgen gebreken ook altijd gemeld moeten worden. Doordat alles duidelijk op papier staat, kan de verkoper hier ook al acties voor ondernemen of juist de vraagprijs van de woning aanpassen. Door de keuring kan er dus veel bereikt worden en het kan ervoor zorgen dat er voldoende duidelijkheid komt voor de verkoop en aankoop. Zorg er daarom voor dat de afspraak bij Schippers Bouwconsult ingepland wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *