Werken in Den Haag is goed voor iedereen

Den Haag is een unieke stad. Het is niet de hoofdstad, maar het is wel de stad waar de tweede kamer zich bevindt. Daarnaast is het sinds dat de afsluitdijk gebouwd is de enige grote stad gelegen aan zee.

Stereotypes

Terwijl het een grote stad is, heb je toch snel een dorpsgevoel na enkele weken van wonen en werken in Den Haag. De mensen zijn zoals in veel steden in de randstad erg direct, maar toch vol met nuances. Alhoewel de media Hagenezen graag typeren als Haagse sjonnies die elke dag groen en geel dragen, broodjes ei met ui eten en uit de schilderswijk komen, is dit zeker niet het geval. Den Haag is een koninklijke stad met moderne allures. Wie ook in Den Haag gaat werken hoeft dus ook niet bang te zijn voor een cultuurshock.

De bevolking

Naast dat de mensen heel open zijn, wordt diversiteit ook met open armen ontvangen. Dit opnieuw in tegenstelling tot he men de doorsnee Hagenees stereotypeert. Het is daarom ook niet gek dat veel ambassades zich in Den Haag bevinden. Dit maakt het ook toegankelijker voor internationale studenten en expats.

De binnenstad

De binnenstad is van en voor iedereen. Het is de huiskamer van de bewoners, maar ook voor de bezoekers. Het is een plek waar ieder persoon zich thuis voelt, zij het op de grote markt of op het plein. Voor ieder persoon is er een “plekkie”.

De buitenwereld mag dan wel een sterk verschillende mening hebben over Den Haag en Hagenezen  dan dat het daadwerkelijk is, maar de stad is hier hard mee aan het werk gegaan. De identiteit van de stad zal zeker niet verloren gaan. Natuurlijk zullen er grapjes gemaakt blijven worden over hoe ieder persoon verwacht dat elke Hagenees als Matsoe Matsoe praat uit Oh Oh Cherso. Dus wie in Den Haag wil werken, laat je vooral niet afschrikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *