Uittips voor kinderen in Den Haag en omgeving

Wat te doen in Den Haag:  Er zijn tal van bezienswaardigheden en attracties in Den Haag en het nabij gelegen Scheveningen die kinderen leuk vinden.

Vooraleer je online tickets koopt op de officiële site is het aan te raden om vooraf eens te surfen naar sites zoals actievandedag, tripper of vakantieveilingen en wie weet kan je genieten van korting op je tickets.

Overzicht korting tickets pretparken

Sea Life Schevingen

In deze onderwaterwereld kom je oog in oog te staan met mooie, kleurrijke vissen en kom je meer te weten over de gevaarlijke piranha’s, zeeschildpadden en slijkspringers.  Er zijn maar liefst 45 aquaria met zeedieren waaronder een tunnel omgeven door 180000 liter water.

De kinderen kunnen op verschillende tijdstippen het voeren van de dieren bekijken.  Verder kunnen ze de kleinklauwotter Max en Skittle en de humbolt pinguins bewonderen.

Madurodam

In deze wondermooie miniatuurstad zie je prachtige maquettes van miniatuursteden en landschappen van Nederland.  De kinderen zullen ongetwijfeld vol bewondering kijken naar de rijdende treinen en trams.  Natuurlijk mogen de miniatuurvliegtuigen van de luchthaven Schiphol niet ontbreken.  In de havenstad Rotterdam zie je verschillende soorten vaartuigen waaronder een hogesnelheidsferry en talrijke containerschepen.

Voor kinderen zijn er de interactieve gedeeltes in de stad zoals “Speel met water” en “Wek zelf windenergie op”.  Hun voetbalkunstjes kunnen ze etaleren in de skillzone “Zo Groot is Oranje” .

Familiepark Drievliet

In het dorpje Rijswijk op 6 kilometer van Den Haag ligt het pretpark Drievliet.  In het klein en gezellige attractiepark zullen de kinderen veel plezier beleven.  Zo heb je als spectaculaire attracties onder andere de Jungle River, de Wild Mouse en de rollercoaster Twistrix.  De rustige attracties in dit park zijn onder andere het Spiegelpaleis, Kakelcarrousel, Old Macdonald’s Tractor.  In het themagedeelte “Lol Atol” zullen de kinderen ook veel plezier beleven.

Pretpark Duinrell in Wassenaar

In het dorp Wassenaar op 15 kilometer van Den Haag ligt het vakantie -en attractiepark Duinrell.  Op de meer dan 40 attracties beleven zowel jong en oud een dag vol plezier.  De kinderen kunnen zich wagen aan een spannende rit op de familieachtbaan Dragonfly.  In het themagedeelte Rick’s Avonturen Burcht kan je een ritje maken op het Schommelschip of jezelf 9 meter omhoog hijsen op de kaars.  In de zomer is er ook een show te bezichtigen.

Louwman Automuseum

In het automuseum krijg je meer informatie over de vooruitgang, innovatie en design van de Auto’s vanaf de 19de eeuw tot nu.  De collectie telt meer dan 270 auto’s met onder meer de Amerikaanse Buffum Four Cyclinder Stanhope uit eind 19de eeuw, Austin Mini en een driewielig voertuig uit 1981.  Tevens zijn er ook enkele wondermooie racewagen te bewonderen.  Daarnaast zijn er ook autogerelateerde kunstvoorwerpen te bezichtigen zoals miniaturen, affiches, trofeeën en zelfs vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *