Tips waar je tijdens het inrichten op moet letten

Tips waar je tijdens het inrichten op moet letten

Een aanbouw kan je op allerlei manieren inrichten. Van eetkamer tot speelkamer en van hobbykamer tot logeerkamer. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan allemaal met een aanbouw. In dit artikel geven wij jou een aantal tips waar je tijdens het inrichten van jouw aanbouw op moet letten.

Materiaal

Het materiaal waar je aanbouw van gemaakt is is belangrijk voor de inrichting. Is het van hout gemaakt. Pas dan op met water. Als dit teveel in het hout komt kan het gaan rotten. Zware dingen plaatsen of ophangen moet je ook doen als je er zeker van bent dat het geen problemen zal veroorzaken.

Ook moeten de materialen natuurlijk bij elkaar passen. De meeste natuurlijke materialen passen goed bij elkaar. Een mooie houtsoort zoals eik past erg goed bij beton. Een mooie strakke eiken tafel past heel mooi bij een betonnen vloer.

Kleur

De kleur van alles is ook belangrijk in een kamer. Als je te veel van een kleur in een kamer hebt valt niks eigenlijk meer op. Probeer er dus voor te zorgen dat als je een rode muur hebt met een bank ervoor, dat die een mooie grijze of zwarte kleur heeft zodat die bank opvalt. Als je wilt weten welke simpele kleuren bij elkaar passen, zoek op internet naar een kleurenschema. En dan de kleuren die tegenover elkaar staan passen vaak goed bij elkaar.

Stijl

De stijl van de kamer is ook een factor die meespeelt in het mooi inrichten. Zo passen hyper moderne strakke stoelen niet echt bij een ouderwetse tafel. Hier moet je ook op inspelen. Als je een strakke tafel neemt met metalen poten. Probeer stoelen te halen die ook strak zijn en metalen poten hebben. Verschillende stijlen passen wel bij elkaar als de tafel en stoelen dezelfde kleur hebben. Zo kan een donkerbruine strakke tafel met metalen poten heel goed bij simpele donkerbruine stoelen op wielen passen. 

Meubilair

Natuurlijk wil je in je kamer ook mooi meubilair hebben. Ook hier is het belangrijk om meubels uit te zoeken die bij elkaar passen. Heb je je aanbouw bijvoorbeeld omgebouwd tot man cave waar je lekker met maten voetbal kan kijken, biertje doen en kan darten. Zorg er da voor dat je een bank hebt waar je niet helemaal onderuit gezakt zit. Zo kom je moeilijker overeind en dat wil niemand echt doen.Al een aanbouw in gedachten? Bereken uw aanbouw op de aanbouw expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *