5 voordelen van huiswerkbegeleiding

Hulp vragen bij je huiswerk is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel jongeren worden onzeker als ze moeite hebben met een bepaald vak en durven niet om hulp te vragen. Toch heeft begeleiding bij je huiswerk een hoop voordelen, en niet alleen dat het je een hoop tijd bespaart. Hieronder beschrijven wij 5 voordelen van huiswerkbegeleiding:

Je kunt je huiswerk makkelijker plannen
Iedereen kent het wel, je maakt een planning en vervolgens kom je er aan het einde van de dag achter dat je je er toch niet helemaal aan gehouden hebt. Het gevolg is misschien dat je je huiswerk niet op tijd af hebt en weer een smoes moet bedenken tegenover je leraar (geloof me, na 3 keer gelooft hij niet meer dat je hond het op heeft gegeten). Als je gebruik maakt van huiswerkbegeleiding heb je vaste momenten dat je op locatie bezig gaat met je huiswerk. Omdat je in die uren volop bezig bent met je huiswerk, heb je geen last van uitstelgedrag. Op deze locaties heb je ook weinig afleiding en kun je lekker doorwerken. Het resultaat is dat je je huiswerk altijd op tijd af hebt voor de volgende les. 

Je hebt meer vrije tijd
Omdat je je huiswerk nu alleen op vastgezette blokken maakt, heb je de overige tijd vrij om andere dingen te doen. Normaal gesproken zou je misschien wat vaker tussendoor afgeleid worden, maar dat valt in dit geval ook weg. Op den duur zul je er achter komen dat je meer vrije tijd overhoudt, waarin je niet meer aan je huiswerk hoeft te denken.

Minder stress en meer zelfvertrouwen
Zoals in het begin van dit artikel staat, kan het best zijn dat je onzeker wordt als het niet wil lukken met je huiswerk. Loop je bijvoorbeeld flink achter met je huiswerk wiskunde omdat je er gewoon niet doorheen komt? Dan kan dat best wat stress opleveren, en je kunt je ook ‘dom’ voelen. Dit gevoel is natuurlijk nergens voor nodig, maar het kan wel heel vervelend zijn. Stel je nu eens voor dat je helemaal bij loopt met je huiswerk en je ook nog eens meer kennis hebt opgedaan. Dan is stress helemaal overbodig, en krijg je waarschijnlijk een stuk meer zelfvertrouwen als het om dat vak gaat.

Daarnaast kun je ook een hoop stress krijgen tijdens het maken van je huiswerk als het thuis erg druk is. Zit je zusje bijvoorbeeld naar Spongebob te kijken op tv en is je moeder met een vriendin aan het theeleuten? Dan kan het best zijn dat jij je gaat irriteren. Als je huiswerkbegeleiding hebt, heb je een rustige omgeving waar je niet gestoord wordt en je gerust je huiswerk kunt maken.  

Huiswerkbegeleiding is beschikbaar in bijna elke stad
Het laatste voordeel van huiswerkbegeleiding is dat het in bijna elke stad wordt aangeboden. Zo heb je niet alleen partijen voor huiswerkbegeleiding in Den Haag, maar ook in de rest van het land. Wel zo handig, want hoe minder lang jij hoeft te reizen naar het instituut, hoe meer vrije tijd je hebt om andere dingen te doen.</p> <p>Heb jij niet structureel huiswerkbegeleiding nodig, maar kun je wel extra lessen gebruiken omdat er een toets aan zit te komen? Kies dan voor bijles, ook dit is landelijk. Woon jij in Zwolle? Dan hoef je geen bijles in Den Haag te volgen, maar kun je gewoon op een locatie in Zwolle terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *