Je ideale woning vinden in de grote steden

Bent u opzoek naar een nieuwe woning in Den-Haag of Amsterdam? Dan weet u vast dat het momenteel erg moeilijk is om de ideale woning te vinden die niet te duur is, groot is, maar ook nog niet verkocht of verhuurd is! De huizenmarkt in Amsterdam is namelijk erg krap aan het worden, zo wordt het ook steeds populairder onder jongeren en starters en blijven mensen ook langer plakken in de stad, mensen trouwen namelijk later en krijgen ook later kinderen. Daardoor duurt het ook langer voordat deze gezinnen verplaatsen naar andere omliggende dorpen zoals Almere. Doordat er weinig aanbod is maar veel vraag stijgen de huurprijzen steeds verder. Daarom geven wij jouw tips om jouw ideale woning te vinden.

Sociale huurwoningen en vrije-sector woningen

Wilt u graag een huurwoning kopen? Dan is het verstandig te kijken naar sociale huur- en vrijesectorwoningen. Als u in aanraking wilt komen voor een sociale huurwoning, moet u een maximaal inkomen hebben dat lager is dan 36.165 euro. Het helpt hierbij om ingeschreven te staan bij zo’n woningcorporatie die deze woningen aanbieden. Hierdoor kunt u maandelijks punten sparen welke van belang is als er voor een woning meerdere geïnteresseerde zijn. Bij het huren van een vrije-sector woning is het weer belangrijk dat u kunt aantonen dat u boven een gemiddeld minimum verdient, vaak betekent dit dat u 4 of 5 keer het bruto maandverhuur moet verdienen.

Schakel een makelaar in of abonneer en zet meldingen aan

Als u op de hoogte wilt blijven van het lokale aanbod, dan is het handig om u in te schrijven op websites die deze huurmarkt in de gaten houden en hierbij automatische updates naar u versturen. Hierdoor kunt u snel reageren als u een woning tegenkomt die past bij uw wensen. Kijk bijvoorbeeld op pararius.nl of huurwoningbemiddeling.nl. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook vele apps waar u deze woning op kunt bekijken en meldingen van kunt in schakelen. Lukt het echter niet om een ideale woning te vinden, dan is het wellicht een idee om een makelaar in te schakelen die voor u woningen zoekt.

Verbreedt uw opties – serviced apartments

Het is tegenwoordig erg lastig een woning te bemachtigen daarom is het ook belangrijk om uw opties te verbreden, kies er bijvoorbeeld voor om niet direct in Den-Haag of Amsterdam te wonen maar juist in de omliggende gebieden, deze zijn in de meeste gevallen iets minder duur maar hebben wel een prima verbinding met de stad. Daarnaast kunt u naast huurwoningen ook kijken naar Serviced Apartments in Amsterdam of Den-Haag bijvoorbeeld op de website World Fashion Apartments.

Veel succes met het zoeken van uw ideale woning!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *