Escape in the City, hoe werkt dat precies?

De manier waarop je vandaag de dag steden kan ontdekken is uiteraard sterk verschillend ten opzichte van vroeger. In het verleden was het zo dat er een keuze kon worden gemaakt tussen een beroep doen op de diensten van een gids of het volgen van de inhoud van een reisgids. Tegenwoordig bestaan er echter heel wat meer bijzondere manieren om steden te ontdekken. Een bekend voorbeeld van zo’n mogelijkheid is het Escape in the City spel. Het doel van dit spel is om binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit de stad. Hiervoor moet je onder meer verschillende puzzels zien op te lossen. Wil je hier meer over ontdekken? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Wat is het doel in Escape in the City precies?

Wanneer je deel gaat nemen aan een Escape in the City spel zal je in eerste instantie kunnen vaststellen dat er je op een uitgebreide manier zal worden aangegeven hoe dit spel verloopt. Het einddoel is eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk de stad waarin je verblijft zien te ontvluchten. Om dit voor mekaar te krijgen is het zo dat er verschillende opdrachten tot een goed einde dienen te worden gebracht. Het gaat hierbij dan niet alleen om puzzels, maar ook om bijvoorbeeld cryptogrammen en nog zoveel meer. Voor deze opdrachten geldt dat ze altijd een goed inzicht vereisen terwijl ze je tegelijkertijd ook vaak heel wat meer vertellen over de stad waarin je ze doorloopt. 

Maak op een boeiende manier kennis met nieuwe steden 

Een Escape in the City spel maakt het in de praktijk mogelijk om op een ontzettend leuke en bovendien ook uitdagende manier kennis te maken met een bepaalde stad. Je krijgt de opdracht om samen met je team zoveel mogelijk verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen binnen een op voorhand bepaalde tijdspanne. Slaag je in je opdracht? Dan heb je de code gekraakt en ben je de stad kunnen ontvluchten. We zijn er bovendien zeker van dat je onderweg heel wat moois zal hebben ontdekt. In ieder geval, ongeacht de leeftijd waarover je beschikt kan het meer dan de moeite waard zijn om deel te gaan nemen aan een dergelijke citygame! 

Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Op een speelse en uitdagende manier kennis kunnen maken met een gloednieuwe stad lijkt uiteraard ontzettend interessant. Dat lijkt overigens niet alleen zo, dat is het in de praktijk ook echt. Er kan dan ook worden vastgesteld dat zowel jong als oud grote fan zijn van het doorlopen van dergelijke citygames. Niet alleen zijn ze ontzettend leuk om te doen, daarnaast kan je zomaar op plaatsen komen waar je anders misschien wel nooit was aanbeland. Voor de kosten die eraan verbonden zijn hoef je het overigens ook helemaal niet te doen. Zou je er anders voor kiezen om een gids in te schakelen voor jouw bezoek aan een bepaalde stad? Dan ben je wellicht heel wat meer kwijt. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien jij binnenkort een nieuwe stad gaat bezoeken is het zeker interessant om even na te gaan of er een Escape in the City spel in wordt aangeboden of niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *