Een heerlijk dagje Den Bosch

Heb je toevallig in de nabije toekomst een dagje Den Bosch gepland? Lees dan vooral verder. Hieronder staan namelijk verschillende uitjes Den Bosch die fantastisch zijn om in je agenda te zetten wanneer je deze mooie stad in het zuiden van Nederland bezoekt. Den Bosch is namelijk een grote stad waar ontzettend veel te doen is en waar veel te beleven valt. Het is dus zeker een aanrader om deze stad ooit te bezoeken. Daarnaast is de stad interessant voor jong en oud. Een dagje Den Bosch met de familie is daarom ook zeker een goed plan! Wat kun je precies allemaal doen en bezoeken in Den Bosch?

Tips voor een dagje Den Bosch

Ten eerste is het zeker aan te raden om tijdens je dagje Den Bosch de Sint-Janskathedraal te bezoeken in het centrum van deze mooie stad. Deze kerk is een zeer oude kathedraal die gebouwd is in de jaren 1350 tot 1530. Wanneer je door deze stad loopt, zal deze kathedraal je al snel opvallen. De toren is namelijk zó hoog dat je hem vaak boven verschillende gebouwen ziet uitsteken. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om een wandeling te maken door de oude stad van Den Bosch. Dit is een van de leukste uitjes Den Bosch. Tijdens je dagje Den Bosch hoef je nog geen eens een gids te regelen voor je wandeling. 

Ontdek Jeroen Bosch tijdens je dagje Den Bosch

Wanneer je de stad Den Bosch bezoekt, is het zeer interessant om je eens te verdiepen in de schilder Jeroen Bosch. Deze schilder is namelijk een enorm bekende schilder en heeft zijn leven voornamelijk doorgebracht in Den Bosch en de omgeving. Hij is namelijk geboren in Den Bosch en uiteindelijk ook in deze stad overleden. In Den Bosch kun je dus ook het Jheronimus Bosch Art Center bezoeken. Dit is één van de populairste uitjes Den Bosch. Hier hangen een aantal bekende schilderijen van hem. Natuurlijk hangen hier niet al zijn schilderijen. Veel van zijn schilderijen kun je namelijk over de hele wereld terug vinden. 

Andere uitjes in Den Bosch

Naast de eerder genoemde uitjes Den Bosch bestaan er natuurlijk nog veel meer verschillende uitjes die je tijdens je dagje Den Bosch kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om naar het Noordbrabants museum te gaan. Dit museum is vooral populair onder liefhebbers van kunst. Daarnaast kun je ook altijd een bezoekje brengen aan VVV ‘s-Hertogenbosch. Bij deze plek kunnen ze je namelijk meer informatie bieden over de stad zelf en zijn bezienswaardigheden. Bovendien kun je hier ook al je vragen stellen en om advies vragen. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om Den Bosch te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *