Waarom paaldansen goed voor je is

Nog niet zolang geleden stond paaldansen in Den Haag synoniem met wat louche figuren en stripsters. Vandaag de dag is paaldansen echter in sneltempo een sport aan het worden die heel wat volgelingen heeft en ook heel wat gezondheidsvoordelen biedt aan eenieder die er zich aan waagt. Wat zijn die gezondheidsvoordelen dan? We zetten ze even voor je op een rijtje.

Een uitstekend dieet

Een uurtje paaldansen komt neer op 450 of meer calorieën verbranden. Dat betekent dat je met paaldansen evenveel of zelfs meer calorieën zult verbranden dan je zou kunnen met een sport als voetbal of tennis. Paaldansen is dan ook een ideale manier om gewicht te verliezen zeker wanneer je rekening begint te houden met de vele andere gezondheidsvoordelen die ook bij paaldansen geactiveerd worden.

Spieropbouw

Paaldansen is een sport waarbij je logischerwijze enorm veel je spieren gebruikt. Klimmen, rond de paal draaien en je hele lichaam gebruiken. Voor watjes is het niet. Dat betekent dan ook dat deze activiteit wonderen zal doen voor jouw spieropbouw. Bovendien draait het op spieropbouw in zo goed als heel je lichaam. Je gebruikt dan ook bijna elk deel van dat lichaam tijdens het paaldansen. Jouw core strenght verbeteren en killer abs ontwikkelen zonder een abonnement van de fitness aan te moeten schaffen? Dat kan met paaldansen.

Flexibeler!

Doordat je je hele lichaam gebruikt tijdens het paaldansen ga je sowieso al werken aan de flexibiliteit. Komt daar nog eens bij dat heel wat paaldansoefeningen vereisen dat je zeer flexibel bent. Splits, backbends en andere moves vereisen redelijk wat lichaamscontrole en flexibele spieren. Natuurlijk ga je dat niet meteen doen maar je zult wel stelselmatig aan jouw flexibiliteit werken tot al die zaken geen enkel probleem meer zijn. Zelfs beginners zien al snel een verhoging van de flexibiliteit, van het evenwicht en van de coördinatie na een paaldansles.

Vertrouwen kweken
Paaldansen is een sport waarbij veel endorfines vrijkomen. Deze hebben een positief effect op je humeur en positiviteit en doen ook wonderen met je vertrouwen. Het besef dat je al deze complexe bewegingen na een tijd moeiteloos kunt uitvoeren valt niet te onderschatten. De voldoening na een nieuwe beweging meester worden is met weinig te vergelijken. Bovendien is paaldansen zo’n waanzinnig uitgebreide sport dat het niet echt uitmaakt hoe veel je kent en hoe lang je het doet. Er valt altijd iets nieuw te leren, je kunt altijd de volgende uitdaging aangaan. Het is één van de vele redenen waarom paaldansen zo verslavend is.

Voel je op en topvrouw

Paaldansen is een op en top vrouwelijke sport waarbij je je zonder schaamte volledig sexy kunt voelen. Het maakt niet uit hoe oud of groot je bent: elke vrouw die sensueel rond een paal dans is aantrekkelijk. Het is dan ook echt niet nodig om je ongemakkelijk in je vel te voelen of beschaamd te zijn in eender welke situatie. Een wetenschap die soms moeilijk is om in de praktijk te brengen. Tenzij je paaldanst: dan gaat vanzelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *