‘s-Gravenhage

Den haag ook wel genoemd ’s-Gravenhage is de hoofdstad van Zuid-Holland. En is bijna de grootste gemeente van Nederland op Amsterdam en Rotterdam na. Het is ook de stad waar het koninklijk huis staat en waar de regering en het parlement zijn gevestigd. Den haag is sinds de 19e eeuw een internationaal toeristenoord in Nederland. Den haag is een oude stad met veel historie en bezienswaardigheden en heeft een prachtig natuurgebied.

 

Natuurgebied van Den haag

 

Er is zoveel te doen in deze stad dat ook de bedrijfsuitjes in Den haag erg populair zijn. met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter, is vervelen hier geen optie. Nergens in Nederland vind je een stad met zo veel stranden. Met een pier met reuzenrad, zipline, bungy, foodboulevard en geweldig uitzicht zit je hier goed. Met meer dan 111.000 hectare aan duingebieden, parken en landgoederen. Daarnaast is Den haag de enige stad in Nederland die als grote stad direct aan zee ligt. Er zijn maar liefst 16 stiltegebieden waar je ontspannend kan wandelen of fietsen. Het mooiste stukje natuurgebied van Den haag en misschien wel heel Nederland is het Haagse bos. Over de oudste geschiedenis is niks meer bekend dan dat dit bos er altijd al is geweest. De eerste eiken werden hier in 1316 geplant.

 

Bezienswaardigheden Den haag

 

In deze stad waar de koninklijke familie zich al eeuwen thuis voelt kun je de oude paleizen, vele monumenten, monumentale panden, herdenkingsmonumenten en koninklijke tuinen bezoeken. En natuurlijk is hart van de politiek in Nederland niet te missen. Het binnenhof is een prachtig plein maar wordt versterkt door de indrukwekkende ridderzaal. Mocht je in Den haag komen hoort een bezoekje aan Madurodam er uiteraard ook bij! Dit miniatuurstad is geopend op 2 juli 1952 en trekt jaarlijks maar liefst 600.000 bezoekers. Er is dus genoeg te doen en te zien in deze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *