WijhoudenvanDenHaag-Scheveningen (1)

Met de camper naar Den Haag

5 tips voor jouw citytrip

Met de camper naar Den Haag is weer eens wat anders dan tijdens jouw citytrip in een hotel te verblijven. Vanlife is enorm populair tegenwoordig en er zijn ook voldoende opties om een camper te huren. Het leuke is, je kunt makkelijk verplaatsten tussen Scheveningen en Den Haag, dus indien je in de zomer reist ben je ook snel dichtbij het strand en het bespaart nog geld ook. In dit artikel geven we je 5 tips om van jouw citytrip met de camper een succes te maken! 

1. Waar kamperen in Den Haag?

Uiteraard wil je een goede plek bemachtigen tijdens je trip met de camper naar Den Haag. We hebben een aantal campings voor je op een rijtje gezet. 

  • Camping Jagtveld (Hoek van Holland)
  • Camping Duinhorst (Wassenaar)
  • Camping Vlietland (Leidschendam)

Uiteraard zijn er ook voldoende campings in de omgeving van Scheveningen te vinden, zodat je ook lekker aan de kust kunt staan. 

Voor wie het goedkoper wil, zijn er ook camperplaatsen beschikbaar. Dit zijn meestal eenvoudige (parkeer)plaatsen waar soms een aantal voorzieningen te vinden zijn. Let op dat campinggedrag niet is toegestaan. Dit betekent dat je niet met je zitje buiten kunt gaan zitten of bijvoorbeeld de luifel uit draait. 

  • Cremerweg 2, Den Haag (Visserijbuurt / Westbroekpark).
    Dit is een dag- en nacht parkeerplaats.
  • Camperpark Den Haag (Ypenburg/Nootdorp)

2. Camper huren in Den Haag

Indien je zelf over een camper beschikt is het natuurlijk ideaal om een citytrip naar Den Haag te maken met de camper. Het scheelt je enorm in de kosten. Maar er zijn ook voldoende opties om een camper te huren. Zoals gezegd, camperleven is tegenwoordig erg populair. Dat maakt het dat er ook veel meer aanbod is, waaronder van particulieren. Er zijn speciale websites waar je dit kunt huren, en bijna in iedere regio wel te vinden. Let daarbij goed op de verzekering en het bedrag voor eigen risico. Uiteraard is er ook altijd nog een optie om een camper van een familielid of vrienden te huren. 

3. Houd rekening met de milieuzones in Den Haag

Sinds 1 januari heeft ook Den Haag milieuzones. Houd daar dus rekening mee! Dit geldt voor dieselbusjes, waar een bus camper dus zeker onder kan vallen. Het is dus handig dit van tevoren uit te zoeken. De zone ligt binnen centrumring S100 en Telderstracé. Campers die niet op diesel rijden hebben sowieso dus geen probleem. Ben je benieuwd naar meer leuke citytrips binnen en buiten Europa? In dit Nederlandse reisblog worden er nog veel meer tips en bezienswaardigheden met je gedeeld. 

4. Zelf koken: haal je boodschappen bij Pluk Den Haag

Zelf koken is natuurlijk een ontzettend fijn voordeel van het reizen met de camper. Niet alleen bespaart het geld, maar je kunt ook lekker en gezond eten wat je zelf fijn vindt. Om het toch net wat bijzonderder te maken kun je een bezoek brengen aan Pluk Den Haag. Je kunt daar heerlijke boodschappen halen en uiteraard direct ook even een drankje doen. Daarnaast is er een pluktuin en een zorgboerderij. 

5. Huur een fiets 

Indien je op een camping wil staan en vanuit daar de stad wil verkennen, kan het handig zijn om een fiets te huren. Niets is zo vervelend om constant met de camper te moeten verplaatsen en daarna alles weer op te bouwen als je wil gaan eten/slapen. Uiteraard is dit ook goed voor het milieu en je doet nog wat aan beweging ;-). Je kunt gemakkelijk een ov-fiets huren bij het station. Tip: maak een fietstocht door het Haagse bos. 

WijhoudenvanDenHaag - centrum (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *